26 Şubat 2010 Cuma

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ SALATASI



ŞİMDİYE KADAR YEDİĞİM EN GÜZEL KEREVİZ BU DİYECEKSİZ........GARANTİ KEREVİZLERİ SOYUP HALKA HALKA DOĞRAYALIM .BUNLARI BİE TENCEREYE DİZELİM BAŞKA BİR TAVADA ZEYTİNYAĞINI KOYALIM YEMEKLİK DOĞRADIĞIMIZ SOĞANLARLA SOTE EDİP KEREVİZLERİN ÜZERİNE DÖKELİM KEREVİZİ YEŞİL YAPRAKLARINDANDA DOĞRAYALIM EN SON BİR BARDAK PORTAKAL SUYU SIKTIM BİR BARDAKTA TURUNÇ SİZ TURUNÇ BULAMAZSANIZ ONUN YERİNE PORTAKALIN ÖLÇÜSÜNÜ ARTIRIN BİRAZDA LİMONLA SONRA PİŞİRİN EMİN OLUN ÇOK BEĞENİLECEKNOT BEN NORMAL BÜUÜKLÜKTE 2 KEREVİZLE YOLSUNAPTIM.AFİYET

PATATESLİ OMLET


ASLINDA BEN BUNU ÇOK SIK YAPIYORUM ÇOCUKLAR HEM PATATES HEMDE YUMURTA YİYİYOR. PATATESLERİ TEREYAĞI VE ZEYTİNYAĞI KARIŞIMINDA KIZARTIYORUM EĞER İSTERSENİZ İÇİNE SOĞAN VE BİBERDE SÜPER OLUYOR SONRADA YUMURTALARI KIRIYORUZ KARABİBER VE TUZU UNUTMAYALIM AFİYET OLSUN

YUMURTALI EKMEK

IM
BENCE BAATLAYAN EKMEKLERE ÇOK PRATİK BİR ÇÖZÜM YA KIZARTIRIM YADA GALETAUNU YAPARIM .ÇOCUKLAR SEVEREK YERLER.... YAPIMIDA BİR OKADAR BASİT İSTEĞE GÖRE DEĞİŞİR AMA BEN TEREYAĞINI TERCİH EDİYORUM YUMURTAYA BULANMIŞ DİLİMLERİ TAVADA KIZARTIYORUM BİRAZDA ZEYTİN YAĞI KOYUYORUM .AFİYET OLSUN

25 Şubat 2010 Perşembe

PATATES SALATASI


Malzemeler

  • 6-7 Adet Orta Boy Patates
  • 6-7 Yaprak Kıvırcık Salata
  • 1 Adet Orta Boy Havuç
  • 10-12 Dal Maydanoz
  • 1 Adet Sivribiber
  • 2-3 Yemek Kaşığı Konserve Mısır

Sosu için;

  • 1,5 Çay Bardağı Zeytinyağ
  • 1 Adet Limon Suyu
  • 1 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
  • 1 Çay Kaşığı Kekik
  • 1 Çay Kaşığı Nane (Taze nane varsa daha iyi olur)
  • Tuz, Karabiber

ZEYTİN YAĞLI PIRASA


  1. Malzemeler:
    • 1 baş soğan (yemeklik ufak ufak doğranmış)
    • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
    • 2 havuç (yıkanmış, üzeri hafifçe kazınmış ve yarım ay şeklinde doğranmış)
    • 1/2 kg pırasa (yıkanmış ve yarım parmak kalınlığında doğranmış)
    • 2 su bardağı kaynamış su
    • 1/2 çay bardağı pirinç (ayıklanmış ve yıkanmış)
    • 1/2 limonun suyu

Hazırlanışı:

1. Soğanları, sıvıyağı ve havuçları bir tencereye koyun. Soğanlar ölene kadar kavurun.
2. Pırasaları ekleyin ve diriliğini kaybedene kadar –yaklaşık 5 dakika- kavurun.
3. Suyu ekleyin. Bir miktar pişince pirinçleri ekleyin. (önceden eklerseniz pirinçler lapa olabilir.)
4. Pırasalar yumuşayana kadar pişirin. Pişer pişmez limonu ekleyin.

Not: limonu 2 bardak suyu koyarken de ekleyebilirsiniz. .

GALETA UNLU PATETESLİ POĞAÇA

MALZEMELER:

Galeta unlu poğaça

Malzemeler:

  • 1 paket tereyağı /margarin, oda sıcaklığında
  • 2 yumurta, 1 tanesinin akını ayırın
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • aldığı kadar un
  • iç malzemesi:
  • 5-6 patates
  • 1tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6-7 dal maydanoz
  • arzuya göre beyaz peynir
  • üzerine:
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • yumurta akı

Hazırlanması:

  1. Patatesleri haşlayıp soyun. Hepsini ezdikten sonra diğer iç malzemelerle karıştırın.
  2. Hamur malzemelerini yoğurup kulap memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
  3. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp avcunuzda düzeltin, içine 1 tatlı kaşığı patatesli içten koyup yuvarlak şekil verin.
  4. Kapattığın tarafı alta gelecek şekilde tutun, önce üzerine fırçayla yumurta akı sürün, galeta ununa batırın ve yağlanmamış tepsiye dizin.
  5. 190C'de üzeri pembeleşene kadar pişirin. (üzeri kızarmıyor ancak pembeleşip kuruyunca piştiğini anlıyorsunuz.)

MERCİMEKLİ BÖREK


250 GR. KIYMA,2YEŞİL MERCİMEK, SIVI YAĞ , 2 KURU SOĞAN ,KARABİBER, KIRMIZIBİBER,PUL BİBER, TUZ
KIYMAYI KAVURUN SOĞANI EKLEYİN HAŞLANMIŞ MERCİMEĞİDE KATIN BAHARATLARI EKLEYİN SONRA YUFKAYA SARIP SERVİS YAPIN